Yeni Doğan Alışverişi İhtiyaç Listesi 46 Parça
07.08.2024

Yeni Doğan Alışverişi İhtiyaç Listesi 46 Parça

Yeni doğan alışverişi özellikle ilk defa ebeveyn olacaklar için zorlu bir süreçtir. Ne gerekir, nelere dikkat etmek lazımdır gibi sorular kafalarımızı karıştırıp durur. İşte sizlere bu yüzden bu yazımızda bir yeni doğan alışverişi listesinde neler olmalı sizin için derledik. Fakat listeye geçmeden önce dikkat edilmesi gereken noktalara değinelim.

Önceliğiniz kullanışlılık olsun.

Portatif ürünler de tercih edin.

Gereğinden fazla ürün yığmayın.

Alınacak kıyafet, bakım ürünü vb. ürünlerin paraben, alkol, paraben, BPA ve kimyasal madde içermediğine dikkat edin.

Yeni doğan alışverişinde dikkat etmeniz gereken noktaları sıraladık. Şimdi gelelim yeni doğan alışverişi ihtiyaç listesinde neler olması gerektiğine:

1) Yenidoğan Bebek Kıyafetleri

  • Bodyler

 0-3 aylık bebekler için alttan ya da yandan çıtçıtlı, mevsimine göre kısa kollu bodylerden ilk aylarda sık sık kirleneceğinden en az 6-7 tane almalısınız.

  • Tulumlar

Penye ve ayakları kapalı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulumlar bebeğinizin doğumundan hemen sonra kullanacağı ilk sırada yer alan ihtiyaçları arasında yer alır. Tulumlar da ilk zaman sık kullanılacak, ama bebeğinizin hızlı büyümesi nedeniyle uzun süre kullanamayacağınız kıyafetler arasında yer alır. Bu nedenle 4-5 tane almanız ihtiyacınızı karşılayacaktır. Tulumların ayaklı olması daha iyidir, mevsime göre kadife olanları da tercih edilebilir.

  • Ayaklı Pijama Altları

Mevsimine göre penye ve kadife kumaşlardan tercih edebileceğiniz ayaklı pijama altlıklarını da 3-4 tane alabilirsiniz.

  •  Zıbın

Bebeğinizin doğumundan hemen sonra giydirebileceğiniz iç zıbınından bebeğinizin çok çabuk büyümesi ve giydirme süresi kısa olması nedeniyle 2 tane almanız yeterlidir.

  • Hastane Çıkışı

2)Beslenme ve Emzirme Ürünleri

  • Biberon ve yedek biberon emzikleri
  • Biberon fırçası (Biberonları temizlemek için)
  • Biberon ısıtıcısı
  • Emzik, emzik kutuları ve emzik tutacağı
  • Süt Sağıcı

Bazen ebeveynler çaresiz kaldıklarında emzik kullanmak zorunda kalabiliyorlar. Tercih etmeseniz bile bulundurabilirsiniz.

  • Süt saklama poşeti

Sütünüzü sağdığınızda derin dondurucuda veya buzdolabında saklamanız için tercih edilebilir.

  • Biberon sterilizatörü

Biberon kullanacaksanız ve kaynatma yoluyla steril etmek istemiyorsanız tercih etmelisiniz.

  • Mama sandalyesi

Yüksekliği ayarlanabilir olmalı, sırt desteği yan kısımlarından ayarlanabilir olmalı. Böylece bebeğiniz büyüdükçe yeni bir mama sandalyesi almak zorunda kalmazsınız.

  • Önlük

Ürünlerin bebeğinizin sağlığını tehdit etmeyecek malzemeden üretilmiş olmasına dikkat edin. Zira bebeğiniz önlüğü zaman zaman ağzına götürecektir. Bu sebeple kimyasal içermeyen malzemelerden üretilmiş bebek mama önlükleri en sağlıklısı olacaktır.

3)Banyo Ürünleri

  • Yenidoğan cildine uygun bebek yağı, şampuan ve losyon

Paraben, Alkol Kimyasal madde içermeyen ve resmi onaylı ürünleri tercih edebilirsiniz.

  • Banyo havlusu 3 adet

      İlk günlerde başlıklı kundak şeklinde daha sonra bornoz şeklinde kullanmak için

  • Bebek yıkama küveti

Bebeklikten yürümeye başlamasına dek kullanacağınız bir küvet işinize daha uzun süre yarar, çünkü büyümekte olan bir bebeğe göre ayarlanabilecek özelliklere sahiptir. Kenarlarının bebeğin hassas cildine zarar vermeyecek sertlikte olması önemlidir.

  • Banyo havlusu içine tülbent 4 - 5 adet
  • Bebek yıkama küveti içine konulacak sünger aparat.

 Küvet içindeki file/hamak kısmı ıslandıktan sonra bebeğin üşümesine neden olduğu  için çok tavsiye edilmiyor. Bunun yerine küvetin içerisine yerleştirilebilen matlar ya da büyüklerin yaptığı gibi bebeğinizin kıyafetlerinden birini de küvetin içine koyabilirsiniz.

  • Banyo termometresi (Dirseğinizle sıcaklığı ölçebiliyorsanız termometreye gerek olmayabilir.)
  • Bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için)
  • Yeni doğan ıslak mendil (sulu pamuk, saf organik)

4)Bakım Ürünleri

  • Bebek Bezi, saç fırçası, tırnak makası, tarak ve bebek tırnak törpüsü

İlk aylarda tırnağını kesmek zor olması nedeniyle törpü kullanabilirsiniz.

  • Bebek bakım çantası

Uygun genişlikte, fazla göze sahip ve ısı koruyucu bölümü olan, sağlam ve ergonomik çantalar tercih edilmeli.

  • Nem Makinesi

Evinizde yeterli nemliliği sağlayabilmek için kullanabilirsiniz. Bu şekilde kuruluk ve burun tıkanıklığı gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.

  • Bebek telsizi

Bebek telsizi, temelde bebeğinin sesini duymanı sağlar. Yani bebeğin ağladığında, mırıldandığında sesini size duyurur. Ses kalitesi iyi olan bebek telsizleri seçilmeli

  • Ateş ölçer

5)Uyku Ürünleri

  • Yatak, yastık, yorgan, babynest, uyku tulumu, gece lambası . Doğal malzemelerden yapılmış, anti bakteriyel, hava alabilen uyku ürünleri tercih edilmeli.

6)Taşıma Ürünleri

  • Bebek Arabası

Hantal olmayan, kolay katlanabilir, çift yönlü kullanım sağlayan, kolay bir sürüş deneyimi sunan travel sistem bebek arabaları tercih edilmeli.

  • Taşıma koltuğu

 Hastane çıkışından itibaren kullanılabilen taşıma koltukları hem bebek arabasına hem de arabaya uyumlu olursa daha rahat taşır sürekli elinizde taşımak zorunda kalmazsınız. 45 derece eğimle bebeğinizin omurgasını da destekleyecektir.

  • Portbebe

 Doğumdan itibaren 6 aya kullanılabilen bu ürünler annelere taşıma konusunda yardımcı olurlar.

  • Kanguru

Bebeğin omurgasını dik tutabilmesi için sırt desteği olmalı. Bebeğinin kemik, eklem ve vücut yapısına zarar vermemeli. Bu yüzen ergonomik kanguru tercih edilmeli. Uykuya dalan bebek başını kontrol edemediği için baş desteği olmalı. Bacakların sarkıtıldığı modeller yerine bebeğini popo üstüne oturttuğun modeller seçilmeli. Kumaşı terletmemeli.

  • Hobbala

Elastiki kumaştan tasarlanmalı, cilde zararı bulunmayan kumaştan üretilmiş olmalı. Ayrıca sağlamlığına, bacak arasında tahriş olmaması için kullanılan süngere de dikkat edilmesi gerekiyor.

  • Ana kucağı

Ergonomik tasarıma sahip, emniyet kemeri olan, sallanabilir, oyuncak gibi eğlenceli materyallerle desteklenmiş olmalı.

  • Portatif beşik

Katlanıp, kolay taşınabilir, sallanabilir olmalı. Her gittiğiniz yere taşıyabileceğiniz için size büyük avantaj sağlayacaktır.

  • Park Yatak

Tekerlekli olursa evin içinde taşımanız çok daha kolay olacaktır. İki kademeli olanlar tercih edilmeli. Çok bebekken üst kademede uyuyor, tutunup kalkma ve hatta dönmeye başladığında alttaki kısmı kullanılıyor.

  • Bebek salıncağı

Kademe ayarlı sırt dayanağı, katlanabilir tasarım bu özelliklerden bazıları. Bunun yanı sıra, ürün yeterli güvenlik sağlamalı ve ortopedik bir oturma grubuna sahip olmalı. Salıncak kaba motor becerilerini geliştirir, rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Blog Son Eklenenler
Çocuklar İçin Yatak Bariyeri Seçimi: Güvenli ve Huzurlu Uyku İçin Tavsiyeler
Çocuklar İçin Yatak Bariyeri Seçimi: Güvenli ve Huzurlu Uyku İçin Tavsiyeler

Çocuğunuzun güvenliğini sağlarken, huzurla uyumasına yardımcı olmak için farklı yatak bariyeri türlerini, seçim kriterlerini ve en iyi modelleri keşfedin.

Devamını Oku
27.02.2025
Bebek Beslenmesinde Doğru Seçimler Sağlıklı Alışkanlıklar
Bebek Beslenmesinde Doğru Seçimler Sağlıklı Alışkanlıklar

Bebeğinizin sağlıklı bir geleceğe adım atmasını sağlayacak beslenme önerileriyle ebeveynlik yolculuğunuzu kolaylaştırın.

Devamını Oku
19.02.2025
Gece Boyunca Hareket Eden Çocuklar: Güvenli Uyku Taktikleri
Gece Boyunca Hareket Eden Çocuklar: Güvenli Uyku Taktikleri

Çocuğunuz gece boyunca sık sık dönüyor, yataktan düşüyor ya da sürekli hareket halindeyse endişelenmeyin! Uyku hareketliliğinin nedenlerini öğrenip  güvenli bir uyku ortamı oluşturmanın etkili yollarını keşfedin. 

Devamını Oku
13.02.2025
Bebeğiniz İçin Kritik Dönem: Yatak Geçişi Sürecinde Güvenlik Sağlamanın Yolları
Bebeğiniz İçin Kritik Dönem: Yatak Geçişi Sürecinde Güvenlik Sağlamanın Yolları

Bebeğinizin beşikten yatağa geçiş süreci, uyku kalitesi ve güvenliği açısından kritik bir dönemdir. Bu kritik süreci sorunsuz atlatabilmek için çocuğunuzun yeni yatağına alışmasını kolaylaştıracak yöntemleri, güvenli uyku ortamı oluşturmanın ipuçlarını ve kullanabileceğiniz yenilikçi yöntemleri keşfedin.

Devamını Oku
09.02.2025
"Sakinleşme Sanatı: Bebeğinizin Huzurlu ve Mutlu Anları için Yaratıcı Fikirler"

Bebeklerin huzursuz anlarını hafifletmek ve onları rahatlatmak zorlayıcı olabiliyor. Beyaz gürültü, sakinleştirici müzikler, aromaterapi, hikaye anlatımı ve doğanın rahatlatıcı etkisi gibi bilimsel destekli önerilerle bebeğinizin mutluluğunu artırabilirsiniz. Ayrıca bebeğinizle kurduğunuz bağı geliştirerek bebeğinizin gelişimini de destekleyebilirsiniz.

Devamını Oku
04.01.2025
"Ebeveyn Olmanın Zorlukları: Yetersizlik Hissinden Dengeye Giden Yol"

Ebeveynlikte yetersizlik hissiyle başa çıkmanın yollarını, iş-yaşam dengesini sağlamak için ipuçlarını ve psikolojik dayanıklılığı artırma yöntemlerini keşfedin. Kendinize alan açarak daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek için pratik önerilerle dolu bu yazıda, ebeveynliğin zorluklarına dair önemli bilgiler bulacaksınız.

Devamını Oku
03.01.2025
Minik Dişlerin Büyük Yolculuğu: Diş Çıkarma Döneminde Bebeğinize Destek Olmak İçin Ne Yapabilirsiniz?
Minik Dişlerin Büyük Yolculuğu: Diş Çıkarma Döneminde Bebeğinize Destek Olmak İçin Ne Yapabilirsiniz?

Bebeğinizin diş çıkarma süreci, hem heyecan verici hem de zorlayıcı olabilir. Bu yazıda, diş çıkarma döneminde karşılaşılan yaygın belirtiler, bebeğinizi rahatlatma yöntemleri ve beslenme ipuçları hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca, diş sağlığını koruma ve uyku düzenini iyileştirme için ebeveynlere öneriler sunuyoruz. Diş çıkarma sürecini daha kolay ve rahat geçirmek için bilmeniz gereken her şey burada!

Devamını Oku
28.12.2024
“Eyvah Baba Oluyorum!” Baba Adayları İçin Ebeveynlik Sürecinde İlk Adımlar
“Eyvah Baba Oluyorum!” Baba Adayları İçin Ebeveynlik Sürecinde İlk Adımlar

Babalık rolü zorlayıcı olabilir, ancak birkaç pratik ipucu ile bu sürece daha kolay hazırlanabilirsiniz. Babalık rolünü kabul etmek, sürece dahil olmak ve partnerle güçlü bir iş birliği kurmak, ebeveynlik yolculuğunda sağlıklı bir başlangıç için çok önemlidir. Babaların bu süreci aktif bir şekilde benimsemesi, aile içindeki bağları güçlendirecek ve çocuklarının gelişimine katkı sağlayacaktır."

Devamını Oku
25.12.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.