Mama Sandalyesi Gerçekten Gerekli Midir?
07.08.2024

Mama Sandalyesi Gerçekten Gerekli Midir?

Bebeğinizin gelişim süreci beraberinde birçok soruyu da akıllara getiriyor. Bunlar; mama sandalyesi gerçekten gerekli midir, mama sandalyesi alınmalı mıdır, mama sandalyesi kullanacaksam ne zaman kullanmalıyım, mama sandalyesi kullanırken nelere dikkat etmeliyim vb. Gelin beraber bu sorulara cevap bulalım.

1) Mama Sandalyesi Gerekli Midir?
Bu soruya cevabımız kesinlikle "evet" olacaktır. Nedenlerine gelecek olursak; ortalama 6 aydan sonra bebeğinizde ek gıdalara geçmiş olacaksınız. Bebeğinizin beslenmesi artık size tamamen bağlı değildir. Bu da demek oluyor ki beslenme düzeninde değişikliğe ihtiyacınız vardır.

2)Mama Sandalyesi İle Kontrol Sizde
7. aydasınız, artık bebeğiniz hareketlenmiştir ve kucağınızda tutarak yedirmek kontrolü tam olarak sağlayamamanıza neden olacaktır. Bu yüzden işinizi kolaylaştıracak bir mama sandalyesi kurtarıcınız olacaktır.

3)Mama Sandalyesi Sosyalleşme Aracıdır
Mama sandalyesinin güzel bir yanı da bebeğinizi sizin oturduğunuz yemek masasına dahil ederek onun sosyalleşmesini sağlamış oluyorsunuz. Kendini bir bütünün parçası hissetmeye o zamandan başlamış oluyor böylece. Ayrıca hem o kendi kendine beslenecek hem de siz beslenmiş olacaksınız.

4)Mama Sandalyesi Gelişimi Destekler
Mama sandalyesini yalnızca siz ona yemek yedirirken kullanmamalısınız. Önüne yemeğini koyarak bebeğin kendi kendine beslenmesini öğrenmesini sağlamalısınız. Böylece el- göz koordinasyonu, motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlamış olacaksınız. Bırakın saçsın, döksün, özgürlük ona çok iyi gelecek :)

5)Mama Sandalyesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karar verdiniz mama sandalyesi kullanacaksınız, peki önemli olan noktalar nelerdir?

Öncelikle hemen üstte bahsettiğimiz gibi mama sandalyesi çok çabuk kirlenen bir üründür. Dolayısıyla kolayca silinebilir veya yıkanabilir bir ürün tercih etmelisiniz. Ayrıca bebeğinizin önüne koyduğunuz, tabak, bardak, kaşık kırılabilir malzemeden olmamalı. Televizyon/telefon açıp yemeğini tüketmesini beklemek de bir o kadar sağlıksızdır. Bebek yediklerinin farkında olarak büyümelidir. Diğer bir nokta ise; siz yanında yokken ve bebeğiniz içindeyken mama sandalyesini koyduğunuz yere dikkat etmelisiniz. Uzanabileceği yakınlıkta kanepe, masa, eşyalar vb, olmamalı.

O zaman hem size hem bebeğinize keyifli öğünler dileriz :)

 

Blog Son Eklenenler
Çocuklar İçin Yatak Bariyeri Seçimi: Güvenli ve Huzurlu Uyku İçin Tavsiyeler
Çocuklar İçin Yatak Bariyeri Seçimi: Güvenli ve Huzurlu Uyku İçin Tavsiyeler

Çocuğunuzun güvenliğini sağlarken, huzurla uyumasına yardımcı olmak için farklı yatak bariyeri türlerini, seçim kriterlerini ve en iyi modelleri keşfedin.

Devamını Oku
27.02.2025
Bebek Beslenmesinde Doğru Seçimler Sağlıklı Alışkanlıklar
Bebek Beslenmesinde Doğru Seçimler Sağlıklı Alışkanlıklar

Bebeğinizin sağlıklı bir geleceğe adım atmasını sağlayacak beslenme önerileriyle ebeveynlik yolculuğunuzu kolaylaştırın.

Devamını Oku
19.02.2025
Gece Boyunca Hareket Eden Çocuklar: Güvenli Uyku Taktikleri
Gece Boyunca Hareket Eden Çocuklar: Güvenli Uyku Taktikleri

Çocuğunuz gece boyunca sık sık dönüyor, yataktan düşüyor ya da sürekli hareket halindeyse endişelenmeyin! Uyku hareketliliğinin nedenlerini öğrenip  güvenli bir uyku ortamı oluşturmanın etkili yollarını keşfedin. 

Devamını Oku
13.02.2025
Bebeğiniz İçin Kritik Dönem: Yatak Geçişi Sürecinde Güvenlik Sağlamanın Yolları
Bebeğiniz İçin Kritik Dönem: Yatak Geçişi Sürecinde Güvenlik Sağlamanın Yolları

Bebeğinizin beşikten yatağa geçiş süreci, uyku kalitesi ve güvenliği açısından kritik bir dönemdir. Bu kritik süreci sorunsuz atlatabilmek için çocuğunuzun yeni yatağına alışmasını kolaylaştıracak yöntemleri, güvenli uyku ortamı oluşturmanın ipuçlarını ve kullanabileceğiniz yenilikçi yöntemleri keşfedin.

Devamını Oku
09.02.2025
"Sakinleşme Sanatı: Bebeğinizin Huzurlu ve Mutlu Anları için Yaratıcı Fikirler"

Bebeklerin huzursuz anlarını hafifletmek ve onları rahatlatmak zorlayıcı olabiliyor. Beyaz gürültü, sakinleştirici müzikler, aromaterapi, hikaye anlatımı ve doğanın rahatlatıcı etkisi gibi bilimsel destekli önerilerle bebeğinizin mutluluğunu artırabilirsiniz. Ayrıca bebeğinizle kurduğunuz bağı geliştirerek bebeğinizin gelişimini de destekleyebilirsiniz.

Devamını Oku
04.01.2025
"Ebeveyn Olmanın Zorlukları: Yetersizlik Hissinden Dengeye Giden Yol"

Ebeveynlikte yetersizlik hissiyle başa çıkmanın yollarını, iş-yaşam dengesini sağlamak için ipuçlarını ve psikolojik dayanıklılığı artırma yöntemlerini keşfedin. Kendinize alan açarak daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek için pratik önerilerle dolu bu yazıda, ebeveynliğin zorluklarına dair önemli bilgiler bulacaksınız.

Devamını Oku
03.01.2025
Minik Dişlerin Büyük Yolculuğu: Diş Çıkarma Döneminde Bebeğinize Destek Olmak İçin Ne Yapabilirsiniz?
Minik Dişlerin Büyük Yolculuğu: Diş Çıkarma Döneminde Bebeğinize Destek Olmak İçin Ne Yapabilirsiniz?

Bebeğinizin diş çıkarma süreci, hem heyecan verici hem de zorlayıcı olabilir. Bu yazıda, diş çıkarma döneminde karşılaşılan yaygın belirtiler, bebeğinizi rahatlatma yöntemleri ve beslenme ipuçları hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca, diş sağlığını koruma ve uyku düzenini iyileştirme için ebeveynlere öneriler sunuyoruz. Diş çıkarma sürecini daha kolay ve rahat geçirmek için bilmeniz gereken her şey burada!

Devamını Oku
28.12.2024
“Eyvah Baba Oluyorum!” Baba Adayları İçin Ebeveynlik Sürecinde İlk Adımlar
“Eyvah Baba Oluyorum!” Baba Adayları İçin Ebeveynlik Sürecinde İlk Adımlar

Babalık rolü zorlayıcı olabilir, ancak birkaç pratik ipucu ile bu sürece daha kolay hazırlanabilirsiniz. Babalık rolünü kabul etmek, sürece dahil olmak ve partnerle güçlü bir iş birliği kurmak, ebeveynlik yolculuğunda sağlıklı bir başlangıç için çok önemlidir. Babaların bu süreci aktif bir şekilde benimsemesi, aile içindeki bağları güçlendirecek ve çocuklarının gelişimine katkı sağlayacaktır."

Devamını Oku
25.12.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.